Hyppää sisältöön

Hävikkisovellus ResQ Club avaa noutopisteen Kauppakeskus Rediin 7.2.2025

ResQ Club, hävikkiruokakauppa Foodnix ja kauppakeskus Redi aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on vähentää kotimaisten tukkujen vihannes- ja hedelmähävikkiä. Tukkukauppiaat eivät voi myydä ruokakauppoihin tummuneita, kolhiintuneita tai väärän kokoisia hedelmiä ja vihanneksia, joten ne ovat vaarassa päätyä hävikiksi. Ne ovat silti täysin syömäkelpoisia ja jatkossa helposti ja edullisesti kuluttajien saatavilla.   

Vastuullisuutta rakennetaan yhdessä

ResQ Club -sovelluksesta voi ostaa hedelmä- ja vihannestukkujen tuotteita 7.2.2025 alkaen. Tukkutuotteita on myynnissä tiistaisin ja perjantaisin, ne maksetaan ResQ Club -sovelluksessa ja ostokset noudetaan samana päivänä hävikkiruokakauppa Foodnixistä. Redin hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat isompien tukkuerien noutamisen myös autottomille.

“Olemme ylpeitä Foodnixistä ja siitä, että saamme olla osana yhteistyötä ResQ Clubin kanssa. Ruokahävikkiä vastaan taisteleminen on merkittävä askel Redin vastuullisuustyössä, joka täydentää pitkään toteutettuja vastuullisuushankkeitamme, kuten laajaa Second Hand -tarjontaamme ja kaikille avoimia ja ilmaisia yhteisötilamme Vapaakaupungin Olohuoneen toimintoja. Meille on tärkeää edistää kestävää kehitystä yhdessä asiakkaidemme kanssa, tarjoten siihen erilaisia vaihtoehtoja ja luoden samalla yhteisöllisyyttä”, sanoo Redin kauppakeskusjohtaja Mika Mustasilta.

”Tämä on iso ja tärkeä avaus Foodnixin toiminnassa ja tulee varmasti näyttelemään merkittävää roolia yhdistyksemme taistelussa ruokahävikkiä vastaan. Yhteistyössä ResQ Clubin kanssa uskomme myös pystyvämme vastamaan hyvin asiakkaidemme pitkäaikaiseen toiveeseen lisätä hevikin tarjontaa Foodnixissä. Haastamme kaikki osallistumaan ResQ Kotikulman kautta hevikkitalkoisiin!”, sanoo projektivastaava Chi Tran Minh Foodnixistä. 

“Olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyöstä, joka mahdollistaa yhä suurempien hävikkimäärien pelastamisen. Tavoitteemme on tuoda ResQ Kotikulma -tukkupalvelu mahdollisimman monen saataville, hyvien kulkuyhteyksien päähän”, kertoo ResQ Clubin toimitusjohtaja Sebastian Wikström.
 

ResQ Clubin tavoitteena ratkaista 50% ruokaketjun hävikistä

Koko ruokaketjun hävikin arvioidaan Suomessa olevan noin 400 miljoonaa kiloa vuosittain (Kuluttajaliitto 2021). Tähän mennessä ResQ Club on keskittynyt ruokahävikin vähentämiseen ravitsemuspalveluissa ja kaupoissa,  joiden osuus on noin 30% Suomen ruokateollisuuden hävikistä.

Nyt ResQ Clubin laajentaminen teollisiin toimijoihin auttaa kattamaan jopa 50 % ruokahävikistä, mikä on merkittävä askel kohti kestävämpää ruokaketjua. Kesällä 2024 ResQ Club avasi pääkaupunkiseudulla tukkutoimijoille uuden ResQ Kotikulma-palvelun. Kokeilu aloitettiin ensimmäisen hedelmä- ja vihannestukun kanssa kesäkuussa ja tähän mennessä hävikkiuhan alla olevia hedelmiä ja kasviksia on pelastettu jo lähes 12 000 kg.


Lisätietoja:

Kauppakeskusjohtaja Mika Mustasilta, Redi

mika.mustasilta@redi.fi

+358 40 0638 571

Toimitusjohtaja Sebastian Wikström, ResQ Club
sebastian@resq-club.com
+358 50 436 8694

Projektivastaava Chi Tran Minh, Foodnix

info@foodnix.fi

+358 40 500 7346